معنای لغوی بازاریابی عبارت اند از«ارائه کالا یا خدمات برای رفع نیازهای مصرف کننده» است. به عبارت دیگر، بازاریابی شامل درک نیازهای مشتری و تطبیق محصولات شرکت برای رفع آن نیازها و شامل فرآیند کسب سود برای شرکت است.
انواع بازاریابی
1.بازاریابی سنتی :
رایج ترین روش بازاریابی است در واقع تمامی روش هایی مانند تبلیغات در تلویزیون، تبلیغات شهری، انتشار اگهی در روزنامه، خرید بیلبورد و … بخشی از بازاریابی سنتی است.
2. بازاریابی برونگرا:
بازاریابی برونگرا به تمامی روش های بازاریابی و تبلیغاتی اطلاق می شود که در آن برند و کسب و کار خود به سمت مخاطب می رود. به عنوان مثال، اگر تبلیغات خود را در جایی مانند تلویزیون یا صفحه اینستاگرام منتشر می کنید، بازاریابی برون گرا انجام می دهید. مهمترین ویژگی بازاریابی برون گرا این است که شما باید به نوعی مزاحم مخاطب شوید تا توجه آنها را جلب کنید.
3.بازاریابی درونگرا :
بازاریابی درونگرا از طریق محتوا، تجارب و ارتباطات ارزشمند توجه را به سمت کسب و کار شما جلب می کند. می توانید از آن به عنوان یک نوع بازاریابی اکتسابی یاد کنید. پادکست یک شکل محبوب از بازاریابی درونگرا برای دستیابی به مخاطبان جدیدی است که ممکن است برند شما را دوست داشته باشند. از طریق اطلاعات به اشتراک گذاشته شده در پادکست مشتریان را جذب می کند.
4.بازاریابی تعاملی:
در اینجا فضایی ایجاد می شود تا مشتریان برند، محصول و خدمات را از نزدیک تجربه و لمس کنند و نظرات و سوالات خود را به طور مستقیم با صاحب برند در میان بگذارند.
5. بازاریابی دیجیتال :
دیجیتال مارکتینگ یعنی تبلیغات در تلویزیون که یک ابزار و وسیله دیجیتال است، نوعی دیجیتال مارکتینگ محسوب می شود و همچنین تبلیغات در اپلیکیشن موبایل که یک ابزار دیجیتالی نیز هست، بخشی از بازاریابی دیجیتال خواهد بود.
6.بازاریابی محتوا:
بازاریابی محتوا خود دنیایی بزرگ و گسترده است که البته زیرمجموعه ای از بازاریابی اینترنتی و بازاریابی درونگرا است. به این ترتیب سعی می کنیم با انتشار محتوا در وب، برند خود را به عموم مردم بشناسانیم، سپس آنها را تشویق به دنبال کردن رسانه های ما و در نهایت تبدیل آنها به خریدار کنیم.
7.بازاریابی عصبی:
بازاریابی عصبی در مورد درک نحوه عملکرد مغز بدون پرداختن به جزئیات پیچیده به منظور استفاده از آن برای بهبود عملیات بازاریابی است. هدف از بازاریابی عصبی، انتقال بهتر پیام های بازاریابی به دیگران و افزایش احتمال خرید مخاطب است. یکی از بزرگترین مزایای بازاریابی عصبی توانایی در درک فرآیند تصمیم گیری مصرف کننده با تأثیرات زیادی بر تصمیمات مربوط به برند، سبک، محصول، نام تجاری، جنسیت و غیره است. استعدادها عبارتند از برند، سبک، محصول، بازار، ژانر است.
8.بازاریابی شبکه های اجتماعی:
بازاریابی رسانه های اجتماعی به معنای برقراری ارتباط با مخاطبان خود در رسانه های اجتماعی مانند اینستاگرام است. این کار برای تبلیغ محصول یا خدمات انجام می شود. محتوا هایی قرار می دهید لازم است که اطلاعات جذاب و مفیدی را به مخاطب بدهد.
9. بازاریابی ویروسی :
بازاریابی ویروسی یکی از راهبردهای بازاریابی است که متکی بر دیده شدن یک محصول یا خدمات برای مخاطب است. این بازاریابی زمانی اتفاق می افتد که استراتژی بازاریابی یک کسب و کار تشویق مخاطبان خود به بازاریابی محصولات یا خدمات آن باشد.
10.بازاریابی چریکی:
بازاریابی چریکی یکی از استراتژی های تبلیغاتی برای معرفی محصولات یا برندهای تجاری است که با استفاده از تاکتیک های کم هزینه می تواند بیشترین بازخورد را در مقایسه با مدل های دیگر داشته باشد. ماهیت این سبک بازاریابی جذب مشتری با روش های غیر متعارف است.
اهمیت بازاریابی در کسب و کار:
برای ایجاد فروش بیشتر در بازار رقابتی تجاری امروز، باید مشتریان بالقوه و بالفعل خود را بشناسید. آنها نه تنها باید خود را با بازار آشنا کنند، بلکه باید از طیف وسیعی از ابزارها و تکنیک ها برای نمایش محصولات یا خدمات خود استفاده کنند. اینجاست که اهمیت بازاریابی برای کسب و کار ها مشخص می شود.
هدف بازاریابی در کسب و کار:
تبدیل مشتریان بالقوه
ایجاد آگاهی از برند
افزایش فروش
بهره وری و سودآوری بیشتر
مراحل بازاریابی:
ایده پردازیی: شما باید قبل از هر چیزی درباره محصول یا خدمتی که می خواهید به مخاطبان خود ارائه دهید ایده پردازی کنید باید بسنجید که می خواهید چه چیزی بفروشید.
تحقیق و آزمایش کردن: شما می توانید بعد از مرحله ایده پردازی به تحقیق و آزمایش بپردازید در این مرحله باید شما محصولات خود را از هر نظر بررسی کرده و در راستای علایق مصرف کننده محصولات خود را تولید و عرضه کنید. شناسایی بازار هدف نیز در این مرحله از تحقیق و آزمایش می تواند بسیار دارای اهمیت باشد.
تبلیغات: اطلاعات به دست آمده از تحقیق و آزمایش می تواند در ایجاد کمپین بازاریابی بسیار کمک کننده باشد با استفاده از کمپین های بازاریابی شما می توانید محصول خود را به درستی و با روش های موثر تبلیغ کنید.
فروش: بعد از اتمام تمام مراحل گفته شده باید برنامه ریزی کنید که می خواهید محصول خود را کجا و چگونه بفروشید می توانید محصولات خود را آنلاین و یا بصورت حضوری بفروشید.