آکادمی حمیدرضا خسروی

تحلیل swotچیست| تحلیل| swot

SWOT مخفف Strengths، Weaknesses، Opportunities و Threats است. تحلیل SWOT چارچوبی برای ارزیابی موقعیت رقابتی شرکت و تدوین یک برنامه استراتژیک است. تجزیه و تحلیل SWOT عوامل داخلی و خارجی و همچنین چشم اندازهای فعلی و آینده را ارزیابی می کند.

تجزیه و تحلیل SWOT برای ارائه یک بررسی عینی، واقعی و مبتنی بر داده از نقاط قوت و ضعف سازمان استفاده می شود. سازمان ها باید به دقت تجزیه و تحلیل کنند، بر حقایق تمرکز کنند و از تعصب و اظهارات مبهم اجتناب کنند. شرکت ها باید از این تحلیل به عنوان یک راهنما و نه لزوماً توصیه استفاده کنند.

آشنایی با تحلیل SWOT

تجزیه و تحلیل SWOT تکنیکی برای تجزیه و تحلیل عملیات، رقابت، خطرات و پتانسیل یک شرکت و واحدهای تجاری آن (به عنوان مثال، خطوط تولید یا سایر واحدها) است.

انجام تجزیه و تحلیل SWOT با استفاده از داده های داخلی و خارجی می تواند به کسب و کار شما کمک کند تا فرصت های بهبود را شناسایی کرده و یک برنامه استراتژیک توسعه دهد.

همچنین فناوری این امکان را به کسب‌وکارها می دهد تا به سمت استراتژی‌هایی هدایت شوند که معمولا احتمال موفقیت بیشتری دارند. تحلیل گران مستقل، ذینفعان یا رقبا با تجزیه و تحلیل SWOT می توانند این را دریافت کنند که آیا یک شرکت، خط تولید یا صنعت قوی یا ضعیف است و علت آن چیست؟  

تحلیلگران یک تحلیل SWOT را در قالب مستطیل انجام می دهند. این طراحی بصری وضعیت شرکت را مشخص می کند. همه دیدگاه ها به یک اندازه مهم نیستند، اما اطلاعات مهمی در مورد تعادل بین فرصت ها و تهدیدها، نقاط قوت و ضعف و … ارائه می دهند.

تجزیه و تحلیل SWOT عمدتا در تجزیه و تحلیل کسب و کار استفاده می شود. در حال حاضر به طور گسترده توسط دولت ها، سازمان های غیر انتفاعی و افراد، از جمله سرمایه گذاران و کارآفرینان استفاده می شود.

تجزیه و تحلیل swot| تحلیل swot چیست| swot

مزایای استفاده از ماتریس SWOT

تعریف SWOT بیان می کند که این یک تکنیک تجزیه و تحلیل کسب و کار است که به شناسایی و درک مسائل کلیدی کسب و کار کمک می کند. این رویکرد مستلزم این است که به کسب و کار خود و محیط رقابتی یا بازار آن نگاه کنید و نقاط قوت و ضعف کسب و کار خود را فهرست کنید.

سوال اینجاست که چرا چنین ارزیابی و تحلیلی انجام می شود. مزایای ماتریس SWOT چیست؟ مزایای اصلی این ماتریس عبارتند از:

بخش هایی از ماتریس SWOT

همانطور که قبلا ذکر شد، تجزیه و تحلیل SWOT برای تجزیه و تحلیل عملکرد سازمانی شامل چهار جزء و بخش اصلی است و بر اساس دامنه و ماهیت به دو نوع تقسیم می شود.

بر اساس دامنه:

     عوامل درونی: نقاط قوت و ضعف

     عوامل بیرونی: فرصت ها و تهدیدها

بر اساس ماهیت:

     عوامل مثبت: نقاط قوت و فرصت ها

    عوامل منفی: ضعف ها و تهدیدها

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *