بازار هدف به گروهی از افراد گفته می شود که نیازها و ویژگی های مشترک دارند ویک کسب و کار قصد دارد خدماتی را به آنها ارائه دهد.
انواع بازار هدف
چهار بازار هدف شامل: جمعیت شناختی، روان شناختی، جغرافیایی، رفتاری می شود که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم.
جمعیت شناختی: قبل از انجام هرگونه عملی ابتدا باید بازار هدف خود را بر اساس ویژگی هایی مانند سن، جنسیت، درآمد، شغل، تحصیلات، فرهنگ و … تقسیم بندی کنید
روان شناختی: در این مرحله باید بازار خود را بر اساس سبک زندگی، عقاید و باورها، علایق، ارزش و شخصیت تقسیم بندی کنید.
جغرافیایی: در تقسیم بندی جغرافیایی ابتدا باید بازار خود را به بخش های شهر، کشور، استان ، روستت تقسیم کنید شما می توانید در انجام فعالیت و خدمات خود این بخش ها را مورد هدف قرار دهید و با آنها هماهنگی داشته باشید.
رفتاری: در تقسیم بندی رفتاری، به نیازها و خواسته هایی که باعث خرید می شوند نگاه کنید. با درک نیاز آنها می توانید خدماتی مطابق با نیاز آنها ارائه دهید و سود زیادی به دست آورید.
تعیین مشتریان هدف
گفتگو و مصاحبه با مشتریان هدف
انجام تحقیقات بازار
تجزیه و تحلیل رقبا
استفاده از گوگل آنالیتیکس
مزایای شناخت مخاطب هدف
برای یک بازاریاب بسیار مهم است که مخاطب هدف را درک کند. این اطلاعات هر یک از برنامه ها و استراتژی های بازاریابی شما را مشخص می کند. دانستن اینکه محصول شما برای چه کسی جذابیت دارد بسیار حائز اهمیت است و به شما این امکان را می دهد که یک تحلیل بازار از مشتری ایده آل خود انجام دهید. شناخت مخاطبان هدف می تواند به تقویت روابط با مشتری، بهبود حفظ مشتری و افزایش وفاداری مشتری کمک کند.
مراحل انتخاب بازار هدف
انتخاب بازار هدف از بخش های مختلفی تشکیل شده است که در ادامه به توضیح هر کدام می پردازیم:
مشخص کردن پیشنهادهای خود؛ ۲. تعریف کردن مخاطبان ایده آل خود؛ ۳. آشنایی با مشخصات مشتریان ایده آل خود؛ ۴. گفتوگو و مصاحبه با مشتریان؛ ۵. بررسی و پیگیری اطلاعات مشتریان.
مشخص کردن پیشنهاد های خود:
اولین قدم در انتخاب بازار هدف، تعیین محصولات و خدماتی است که می خواهید به مشتری ارائه دهید. دانستن عرضه شما بسیار مهم است زیرا به شما این امکان را می دهد که مخاطبان ایده آل خود را بر اساس محصولات و خدماتی که تعریف کرده اید شناسایی کنید.
تعریف کردن مخاطبان ایده آل خود:
تعریف مخاطب ایده آل به شما این امکان را می دهد که در مورد بازار هدف خود فکر کنید. بنابراین، بدون استفاده از داده های مبتنی بر عملکرد، بازار هدف خود را بر اساس مشتریان هدف خود تنظیم می کنید برای این منظور از این تکنیک پنج چرا استفاده کنید.
چه کسی: برای مثال چه کسی از محصول شما استفاده می کند و لذت می برد.
چه چیزی: در حال حاضر مردم چه محصولی می خرند و به چه محصولی نیاز دارند.
چه زمانی: آنها چه زمانی از محصول شما استفاده می کنند.
چه مکانی: مشتریان در کجا زندگی می کنند از محصول شما در کجا استفاده می کنند.
چرا: مشتریان چرا محصول شما را انتخاب می کنند.
آشنایی با مشخصات مشتریان ایده آل خود:
برای این کار باید به این فکر کنید که بهترین مشتریان برای خرید محصول یا خدمات شما چه کسانی هستند. در واقع انتخاب یک بازار به عنوان بازار هدف با محدود کردن مخاطبان (تا زمانی که به گروه کوچکتری از مردم برسید) انجام می شود.
گفتگو و مصاحبه با مشتریان :
با مشتریان خود از جمله مشتریان سابق، مشتریان فعلی، مشتریان ایده آل مصاحبه کنید تا بازار هدفتان را بیشتر بشناسید.
بررسی و پیگیری اطلاعات مشتریان :
ساده ترین راه برای شناسایی بازار هدف، تجزیه و تحلیل مبتنی بر داده است. در حالی که می توانید بازار هدف خود را با تعیین ویژگی های مشتریان یا مخاطبان ایده آل خود حدس بزنید، داده ها نشان می دهد که بازار واقعی شما چه کسی است.